Kost- og måltidspolitik
Børn i vuggestuealderen vokser og udvikler sig meget, og deres behov for vitaminer, mineraler og proteiner er derfor stort i forhold til den mængde mad, de spiser
Sund og varieret kost
I børnenes ernæring er der ikke plads til tomme kalorier, og de er meget sårbare overfor de forureninger og tilsætningsstoffer, der kan være i maden.
Gode vaner der forebygger overvægt
Vi ønsker at give børnene gode kostvaner, der forebygger overvægt og støtter det enkeltes barns selvstændighed og selvforvaltning i forbindelse med måltidet, med respekt for barnets selvregulering.
Måltidet optager en stor del af vuggestuebarnets vågne tid, og måltidet er mere end bare mad. Vi tager derfor hensyn til både sociale, kulturelle, ernæringsmæssige og pædagogiske sider af måltidet.
Godt samvær
Vi skaber rolige og hyggelige rammer omkring måltidet ved at dække bord og servere maden på en indbydende måde.
Vi inddrager børnene i måltidet og de forskellige arbejdsopgaver, der kan være i den forbindelse.